19 mrt

d’Ye speelt ‘Aan het eind van de aspergetijd’

Foto: Erik Vlugt

Foto: Erik Vlugt

Het is weer lente! Binnenkort worden de bomen weer groen en liggen er asperges in de winkel. En komt d’Ye met haar voorjaarsstuk. Dit draagt de toepasselijke titel Aan het eind van de aspergetijd en werd geschreven door Frank Houtappels, scenarioschrijver van onder meer ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Het schaep met de vijf pooten’.

De zussen Kitty en Aggie leiden een weinig opwindend leven in een Noord-Limburgs dorp. Kitty is een deftige doktersvrouw, Aggie runt samen met haar dochter Sophie een kapsalon. Het dagelijks leven biedt hen weinig meer dan wat liefdadigheidswerk, de laatste roddels en geklaag over de groep Polen die tijdelijk in de aspergeplant werkt. Tot jongste zus Francien, een actrice, overkomt uit Amsterdam om haar zusjes te bezoeken en de boel eens flink door elkaar te schudden. Terwijl de laatste asperges van het jaar uit de grond worden gehaald, maakt oud zeer ruimte voor nieuwe pijn. Maar gelukkig gaat Sophie haar eigen gang.

Aan het eind van de aspergetijd is een bitterzoete komedie over vrouwen die tevergeefs hunkeren naar liefde. Het stuk is ook succesvol verfilmd, met Olga Zuiderhoek, Annet Malherbe en Nettie Blanken in de hoofdrollen.

Bij d’Ye worden de rollen gespeeld door Martine Hamstra, Pauline Kuenen, Bonnie de Ligny en Steffie van Montfort. De regie is in handen van Mijs Heesen, met dank aan Jacomine de Visser.

d’Ye speelt Aan het eind van de aspergetijd vier keer: op vrijdag 17 en zaterdag 18 april, en een week later op vrijdag 24 en zaterdag 25 april in cultureel centrum De Singel. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, de foyer opent om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 per persoon voor donateurs. Als donateur kunt u één introducé meenemen voor dezelfde prijs. De toegangsprijs voor niet-donateurs is € 10,00 en voor studenten € 7,00 (met CJP-pas). Kaarten kunt u hier online reserveren of via 0299-362400.

Wij hopen u op een van de vier avonden mogen verwelkomen.

%d bloggers liken dit: