17 okt

Kwelling 1&2

Zoals de titel al aangeeft bestaat dit toneelstuk uit twee delen. Het eerste deel is een klassieke eenakter van Herman Heijermans uit 1906, het tweede deel een moderne aanvulling van de hand van Tjeerd Bischoff.

Hoe verstikkend kan een relatie zijn als je door omstandigheden op elkaar aangewezen en aan huisgekluisterd bent? Uren lijken dagen, alles wat gezegd moet worden is gezegd, goede bedoelingen pakken alleen maar verkeerd uit. De liefdevolle hulp van een goede vriendin mag dan enige tijd voor wat lichtpuntjes hebben gezorgd, maar zij is plots met de noorderzon vertrokken. En was haar steun wel zo onbaatzuchtig?

Kwelling 1&2 is een klassiek én modern pareltje over liefde en haat, aantrekken en afstoten, hoopen wanhoop. Naast verstilde momenten is er ook volop ruimte voor een gulle lach. De rollen worden gespeeld door Ben Kuenen, Pauline Kuenen en Jitske Ooms. De regie is in handen van Mijs Heesen.

d’Ye speelt Kwelling 1&2 vier keer: op de zaterdagen 4 en 11 november als avondvoorstelling (aanvang 20.30 uur) en op de zondagen 5 en 12 november als matinee (aanvang 15.00 uur). De voorstellingen worden opgevoerd in De Singel, Burgemeester Versteeghsingel 5b in Edam, waar de foyer steeds een uur voor aanvang geopend is.

De toegangsprijs is € 7,50 voor donateurs. Als donateur kunt u één introducé meenemen voor dezelfde prijs. Niet-donateurs betalen € 12. Kaarten zijn online te bestellen via www.dyespeelt.nl/winkel.

%d bloggers liken dit: