20 sep

d’Ye speelt ‘Amateurs!’ in de Singel in Edam

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/6/b/dyespeelt.nl/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/functions.php on line 217

d'Ye Speelt AmateursBinnenkort schotelt d’Ye u weer een dijk van een toneelstuk voor. Een komedie dit keer: Amateurs!, een hilarische kijk in de keuken van het amateurtoneel, geschreven door Wannie de Wijn. U zou dus kunnen zeggen dat we onszelf spelen, maar na het zien van dit stuk zult u toch hopen dat dat niet het geval is.

Toneelgroep Zand heeft besloten het dit keer eens professioneel aan te pakken en huurt daartoe een professionele regisseur in. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een hoogdravend stuk geschreven, Julia’s Reis. Maar als de première nadert, blijken zijn verwachtingen toch hoger te liggen dan wat deze amateurs hem kunnen bieden. De vrijblijvendheid, de gezelligheidsfactor en de onderlinge relaties tussen de spelers beginnen hem op te breken. En dan die verschillende types: de diva, de bemoeial, het manusje-van-alles, de onverschillige, de lolbroek, de assertieve… Hoe krijgt hij zijn groep in vredesnaam op het gewenste niveau? Het zorgt uiteraard voor gespannen maar bovenal hilarische situaties die ons, spelers van d’Ye, in elk geval heel veel plezier hebben gebracht tijdens de repetities. En die u ongetwijfeld een vrolijke avond gaan bezorgen.

De rollen worden gespeeld door Simone de Boer, Nico Kemper, Ben Kuenen, Lissy Lutz, Jitske Ooms, José Vlak en Erik Vlugt. De regie is in handen van Jacomine de Visser & Paul van Kaathoven.

IMG_2183d’Ye speelt Amateurs! vier keer: op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november, en een week later op vrijdag 7 en zaterdag 8 november. De locatie is cultureel centrum De Singel. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, de foyer opent om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 per persoon voor donateurs. Als donateur kunt u één introducé meenemen voor dezelfde prijs. De toegangsprijs voor niet-donateurs is € 10,00 en voor studenten € 7,00 (met CJP-pas). Kaarten kunt u telefonisch reserveren via 0299-362400 of online.

Wij hopen u een van de vier avonden te mogen verwelkomen.

%d bloggers liken dit: