25 mei

Eens was er

eens was erToneelgroep d’Ye bestaat 40 jaar en viert dit met diverse activiteiten voor jong en oud. Deze maand, van 18 april t/m 23 mei, is in de Meerwijk Bibliotheek aan de Dijkgraaf Poschlaan een expositie te zien van de mooiste foto’s uit de vele toneelstukken die de afgelopen vier decennia op de planken werden gebracht. Hier hangt onder andere werk van Marco Bakker. De bibliotheek is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.

Zaterdag 25 mei voeren (klein-)kinderen van de huidige spelers het sprookjesachtige toneelstuk ‘Eens was er’ op, onder regie van Paul de Boer. Dit is een besloten voorstelling voor de leden, met aansluitend in De Singel het grote jubileumfeest voor leden en genodigden.

De twee weekenden erna (31 mei, 1, 2, 7, 8 en 9 juni) is het opnieuw tijd voor sprookjes, want dan brengt d’Ye in de kantine van De Triade de familievoorstelling ‘Lang & gelukkig’. Een modern sprookje, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, met een vette knipoog naar de volwassenen. De regie is in handen van Jacomine de Visser. Meer informatie over dit stuk in de komende edities van de Stadskrant.

In het najaar ten slotte komt d’Ye met de prachtige tragikomedie ‘Nu even niet, nu even wel’, geschreven door Maria Goos (Cloaca, Volgens Robert, Oud Geld). Deze voorstellingen zijn op 1, 2, 8 en 9 november.
Stadskrant


Uitgevoerd:

 

%d bloggers liken dit: