05 okt

d’Ye Speelt ‘Nu even Niet / Nu even Wel’ van Maria Goos

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/6/b/dyespeelt.nl/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/functions.php on line 217
Affiche Nu even niet / Nu even wel

Affiche Nu even niet / Nu even wel

Ter afsluiting van het 40-jarig jubileum speelt d’Ye weer een fantastisch stuk van Maria Goos, de succesvolle toneelschrijfster van wie wij eerder al Familie (2001) en Cloaca (2010) op de planken brachten. We weten welhaast zeker dat u met volle teugen zult genieten van de herkenbare situaties in de tragikomedie Nu even niet, nu even wel.

Joris, Har, Michiel en Arie, vier oude studievrienden. Al twintig jaar komen ze elke maand samen in een restaurant om te eten, te drinken en te praten over vroeger en wat hen nu zoal bezighoudt. Allevier genieten ze van deze ‘zeurvrije’ avonden, dat wil zeggen zonder hun vrouwen. Ze zijn het lang niet altijd met elkaar eens, maar bovenal zijn en blijven ze vrienden. Dat blijkt wel als Michiel een belangrijke mededeling heeft te doen.

De dames wachten rustig in het restaurant af op wat komen gaat.

De dames wachten rustig in het restaurant af op wat komen gaat.

Een jaar later zitten Lia, Carolien en Michiels vrouw Heleen in hetzelfde restaurant, wachtend op ene Marieke. Er is veel gebeurd in Heleens leven en de confrontatie met Marieke moet vooral duidelijkheid scheppen. Hun gesprekken lijken op die van de mannen, maar de sfeer is heel anders. Oude wonden worden opengekrabd, nieuwe toegebracht. Blijkbaar gelden bij vrouwen heel andere afspraken dan bij mannen.

Nu even niet, nu even wel was een zeer succesvolle theatervoorstelling. De teksten van Maria Goos zijn vlijmscherp, liggen prettig in het gehoor, zijn bij tijd en wijle ontroerend, maar ook weer zeer herkenbaar en bovenal komisch.

De mannen halen herinneringen op tijdens hun maandelijks diner.

De mannen halen herinneringen op tijdens hun maandelijks diner.

De rollen worden gespeeld door Paul van Kaathoven, Nico Kemper, Ben Kuenen 1, Ben Kuenen 2, Suzanne Bras, José Hermanides, Pauline Kuenen en Steffie van Montfort.

d’Ye speelt Nu even niet, nu even wel vier keer: op vrijdag 1 en zaterdag 2 november, en een week later op vrijdag 8 en zaterdag 9 november. De locatie is cultureel centrum De Singel. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, de foyer opent om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 per persoon voor donateurs. Als donateur kunt u één introducé meenemen voor dezelfde prijs. De toegangsprijs voor niet-donateurs is € 10,00 en voor studenten € 7,00 (met CJP-pas). Kaarten kunt u telefonisch reserveren via 0299-707310 of hier.

%d bloggers liken dit: