24 okt

d’Ye wint publieks- en vakjuryprijs met ‘Kwelling’ in Amsterdam

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/6/b/dyespeelt.nl/httpd.www/wp-content/themes/fruitful/functions.php on line 217

Paul en Simone winnen de publiek- en vakjuryprijs met Kwelling

“En de winnaar van de publiekprijs 2010 is geworden Kwelling van d’Ye uit Edam”. Applaus stijgt op uit het publiek en de spelers van d’Ye, Paul van Kaathoven en Simone de Boer, kijken vol ongeloof naar elkaar. Ongeloof maakt snel plaats voor blijdschap. Regisseur Hans de Jong glundert tevreden naar zijn spelers. Even later krijgt Simone voor d’Ye ook nog de vakjuryprijs in de schoot geworpen. ‘Uitstekend gespeeld, juiste balans in tekst, perfecte afgepaste emotie en pakkend’ zijn zo de argumenten van de vakjury. ‘Het is bijzonder dat een 100 jaar oud stuk van Herman Heijermans nog steeds actueel is.’ aldus de vakjury. Het was voor d’Ye de eerste keer dat zij daar acte de présence gaven. En niet onverdiend. Om met allebei de prijzen naar huis te gaan is niet voor veel toneelgroepen weggelegd, leert een gesprek met de organisatie.

Afgelopen zaterdagavond streden 4 toneelgroepen op het eenakterfestival in de Cameleon te Amsterdam om de eer van de avond. En de acteerlat lag hoog die avond. Er werd geloofwaardig, meeslepend en vooral met zichtbare passie gespeeld. Hoewel alle groepen amateurs waren, konden zij zich met recht meten met menig professionele groepen.

[nggallery id=9]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: